
Vreemdgaan Wisseleren: De Vacatures zijn Geopend!
GEZOCHT: wisselleerders voor Vreemdgaan
De vacatures zijn ingediend en het is nu jouw tijd om te kiezen! Klaar om te ontdekken waar jouw Vreemdgaan-Wisselleren reis naartoe gaat?
Dankzij de ongelooflijke inzet van organisaties die hun deuren wijd openzetten, kunnen we dit jaar opnieuw een scala aan spannende intersectorale mogelijkheden aanbieden! In totaal hebben we maar liefst 310 gastorganisaties die gezamenlijk goed zijn voor 966 plekken.
Wil je graag kennismaken met een andere werking of even kort meedraaien in een (on)bekende organisatie? Dat kan: bekijk het ruime intersectorale vacature-aanbod van Vreemdgaan-Wisselleren voor jouw provincie, kies drie favorieten en schrijf je in!
In de week van 17 maart zal jij als wisselleerder aan een gastorganisatie worden gekoppeld. Jullie krijgen elkaars contactgegevens toegestuurd, zodat jullie samen het wisselleermoment kunnen plannen, ergens tussen eind maart en eind juni.
Het inschrijven op vacatures is mogelijk tot 16 maart 2025.
Lees verder:
28 maart 2025 - Nieuws uit het netwerk
Help mee aan een betere zorg voor suïcidale personen!
Goede zorg(continuïteit) is essentieel voor de preventie van zelfdoding. Dit benadrukt de nood aan een goed afgestemd zorgpad met duidelijke afspraken tussen organisaties. Dit project is een actie binnen het derde Vlaams Actieplan Suïcidepreventie en heeft als doel de zorgcontinuïteit voor personen met suïcidale gedachten te verbeteren. Samen met de netwerken Geestelijke Gezondheid van Vlaanderen en Brussel heeft men een online vragenlijst opgesteld om de (werking van de) huidige zorgstructuur voor personen met suïcidale gedachten in kaart te brengen en te evalueren, en samen na te denken over het verbeteren van deze zorgpaden. Jouw expertise en ervaringen zijn van onschatbare waarde voor het ontwikkelen van effectieve aanbevelingen. Zo kunnen we samen bouwen aan een beter afgestemde zorg voor mensen die het hard nodig hebben. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer 15-20 minuten in beslag nemen. Je kan de vragenlijst invullen als je een zorgverlener bent of een beleidsmatige functie hebt voor de zorg in Vlaanderen of Brussel. Daarnaast wil men ook graag zicht krijgen op hoe de zorg ervaren wordt door in gesprek te gaan met personen die zelf ervaring hebben met suïcidaliteit, of een naaste zijn van zo iemand. Dit zijn de cruciale stemmen die kunnen helpen de verbeteringen in de zorg ook echt afgestemd te krijgen op zij die het nodig hebben. Ken jij iemand die ervaring heeft met suïcidaliteit en wil je hierover in gesprek gaan? Neem contact op via: netwerken@uantwerpen.be of meld je hier aan.
Meer informatie12 juli 2024 - Nieuws uit het netwerk
Aanbod Herstelacademie najaar 2024
HertelAcademie Noord-West-Vlaanderen werkte een aanbod uit van kortlopende cursussen rond veerkracht en psychisch herstel. De HerstelAcademie richt zich in de eerste plaats tot iedereen die wil werken aan zijn psychisch herstel. daarnaast staat het open voor elke geïnteresseerde burger die hieraan wil bijdragen: naasten, vrienden, familieleden en (toekomstige) hulpverleners. Bekijk het aanbod hier.
Meer informatie13 september 2024 - Algemeen
Doe- en praatsessies KOPP/KOAP
Dit najaar wordt voor het eerst aan de slag gegaan met een groepsaanbod voor de KOPP/KOAP-doelgroep in Oostende. KOPP staat voor ‘Kinderen van Ouders met Psychische Problemen’ en KOAP betekent ‘Kinderen van Ouders met een Afhankelijkheids-Probleem’. Twee professionals begeleiden de kinderen op een speelse manier doorheen 7 groepssessies: de 'Doe- en praatsessies'. De eerste sessie wordt gegeven voor kind en ouder(s), de volgende 5 sessies zijn louter voor de kinderen en er wordt afgesloten met een terugkommoment onder de vorm van een 'oudercontact'. De doe- en praatsessies worden gratis aangeboden. Er wordt gefocust op 2 leeftijdscategorieën, namelijk de 8 tot 12-jarigen en de 13 tot 18-jarigen. Binnen elke leeftijdscategorie kunnen 6 tot 8 deelnemers én hun ouders aansluiten. Toeleiding naar de doe- en praatsessies Welk jij met (kinderen van) ouders met psychische problemen of met (kinderen van) ouders met afhankelijkheidsproblemen? Ken jij binnen jouw organisatie ouders én kinderen die hiervoor zullen open staan? Twijfel niet om kinderen en hun ouders toe te leiden naar de doe- en praatsessies of help mee om dit uniek groepsaanbod in Oostende te verspreiden!
Meer informatie