
Hersenletsel Lijn
Deze telefonische ondersteuning biedt mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), hun mantelzorgers, familieleden en zorgverleners een luisterend oor en ondersteunt hen in de zoektocht naar de juiste begeleiding en hulp.
De Hersenletsel Lijn is bereikbaar op het nummer 02 681 81 81 (weekdagen van 9u-12u), via contact@hersenletsellijn.be en via www.hersenletsellijn.be
Lees verder:
16 juni 2023 - Algemeen
Nieuw Logo NOWE
Het netwerk geestelijke gezondheidszorg Noord-West-Vlaanderen (kortweg NOWE) zit in een nieuw jasje. Er is een gloednieuw logo.
Meer informatie28 maart 2025 - Algemeen
Nieuwe Praktische Richtlijn Samenwerken (PRIS)
Het Kwaliteitscentrum voor Diagnostiek (KCD) ontwikkelde een gloednieuwe Praktische Richtlijn Samenwerken (PRIS). Deze richtlijn biedt concrete handvaten om samenwerken in de gezondheids- en welzijnszorg te versterken, met specifieke aandacht voor interdisciplinaire intersectorale afstemming. De richtlijn bevat concrete aanbevelingen, inzichten en praktische tools of methodieken die direct toepasbaar zijn in diverse settings. De PRIS is ontwikkeld voor alle gezondheids- en welzijnsprofessionals die: werken in multidisciplinaire teams samenwerken met andere disciplines en/of sectoren de kwaliteit van samenwerken willen versterken Om de bekendmaking van de richtlijn te ondersteunen, wordt een gratis webinar georganiseerd op 27 mei 2025. Tijdens deze sessie wordt de richtlijn toegelicht en wordt getoond hoe ermee aan de slag gegaan kan worden.
Meer informatie19 december 2024 - Interessante vormingen
Pilootproject (familie-)ervaringsdeskundigheid in FGGZ
Heb je als organisatie binnen de forensische geestelijke gezondheidszorg (FGGZ) interesse in een gratis vorming over het implementeren van (familie-)ervaringsdeskundigheid in zorgorganisaties én de kans om bij te dragen aan waardevol onderzoek? Via deze weg word je uitgenodigd om deel te nemen aan het pilootproject van het onderzoek "(familie-)ervaringsdeskundigheid in de forensische geestelijke gezondheidszorg". Wat houdt het pilootproject in? Het afgelopen jaar is met jullie hulp – door deelname aan interviews en focusgroepen - een eerste versie ontwikkeld van een draaiboek dat kan bijdragen aan een duurzame implementatie van (familie-)ervaringsdeskundigheid in de FGGZ. In dit pilootproject wil men dit draaiboek samen met jullie testen in de praktijk. Door deel te nemen: Ontvangt je organisatie een gratis vorming over het implementeren van (familie-)ervaringsdeskundigheid van Familieplatform. Krijg je praktische handvaten en tips om meteen met het draaiboek aan de slag te gaan. Draagt je organisatie bij aan een procesevaluatie, waarmee we een geoptimaliseerde versie van het draaiboek zullen ontwikkelen. Wat wordt gevraagd? Engagement om met het draaiboek aan de slag te gaan in de organisatie. Deelname aan een reeks meetmomenten tussen februari 2025 en december 2025, waarbij men via vragenlijsten en/of interviews inzicht krijgt in jullie ervaringen met het draaiboek. Een eenmalig interview met de interne coördinator en/of de eventueel aangeworven (F)ED-collega. Hoe aanmelden? In de bijlage vind je een flyer met meer informatie. Hierop staat een QR-code die je direct naar een formulier leidt waarin je je interesse om deel te nemen aan dit project kunnen duiden. Hieruit worden vervolgens 4 organisaties geselecteerd om een traject mee uit te bouwen. Let op: de plaatsen zijn beperkt, dus meld je snel aan voor woensdag 29/01/2025! Heb je nog vragen? Neem gerust contact op via leen.vanvlierberghe@familieplatform.be (vorming) of ervaringsdeskundigheid@janbaptist.broedersvanliefde.be (algemene vragen onderzoek). Bekijk de flyer hier. ScienceForCare, Universiteit Gent, Familieplatform en Similes Vzw
Meer informatie