Netwerkcoördinator Annick Dobbelaere

annick.dobbelaere@netwerknowe.be
0475/20 20 41 

news image

Te Gek!?-campagne 'Dat lucht op' is gelanceerd!

 

Het ouderschap is een avontuur vol liefde, met ups en downs, maar soms ook met een tekort aan zuurstof. Prille ouders snakken vaak naar ademruimte.

Daarom lanceert Te Gek!?, samen met Kind en Gezin, Perinet en met de steun van de Vlaamse Overheid Departement Zorg, de campagne ‘Dat lucht op’. In deze campagne kiezen we voor de ballon als herkenbaar symbool. Bij een geboorte horen immers vaak geschenk- en geboorteballonnen. Maar net zoals een ballon kan ook een ouder leeglopen, en zonder energie en zuurstof vallen.

Nieuwe Te Gek!?-campagnewebsite 'Dat lucht op'

Op de campagnewebsite www.tegek.be/datluchtop vind je info en tips over hoe prille ouders kunnen omgaan met de emotionele uitdagingen van het ouderschap. Prille ouders herkennen zichzelf in de verhalen van andere prille ouders, lezen hoe hun omgeving hen kan helpen en waar ze (professionele) hulp kunnen zoeken indien nodig. 

Alternatieve geboortelijst: durf een ballonnetje op te laten bij je omgeving

Hulp vragen als prille ouder is niet altijd eenvoudig. Hoe verwoord je het? Aan wie vraag je het? 

Te Gek!? biedt een alternatieve geboortelijst aan die écht oplucht. Als prille ouder vraag je er op een luchtige manier praktische of emotionele hulp aan familie, vrienden, buren, collega’s….
Ook de omgeving van prille ouders kan op eigen initiatief een ballonnetje opsturen via deze geboortelijst. Zo geven ze mee zuurstof aan het prille gezin, van zorgen voor een oudere broer of zus tot een luisterend oor als het moeilijk(er) gaat.

 

Hoe communiceer je over de campagne? Welke teksten kan je gebruiken op sociale media en in nieuwsbrieven? De communicatiegids helpt je op weg!

De digitale materialen kan je hier downloaden.